понеділок, 13 квітня 2020 р.

Найдивніші гастрономічні заклади світу

Інколи, подорожуючи світом, натрапляєш на такі дивні місця, що волею-неволею думаєш: “Це витвір хворої уяви чи просто геніальний задум?” Хай там як, потрапляючи у нестандартні заклади, захоплюєшся фантазією та рішучістю власників втілити свої божевільні ідеї у життя. А у такому висококонкурентному середовищі, як ресторанний бізнес, часом найдивніша концепція стає тією виграшною картою, яка приваблює безліч відвідувачів.
Віддаючи шану дивакуватим бізнесменам, які не побоялися ризикнути, ми склали перелік 14 найбільш незвичайних місць на планеті, де можна цікаво пообідати у нетривіальній атмосфері.
Варто зазначити, що деякі з цих місць навіть описати важко, однак залишаємо вам можливість зробити власні висновки.

 Кафе Барбі (Barbie Cafe) – Тайбей

Інтер'єр у рожевих кольорах у Барбі-Кафе
Пристрасть до рожевого у Барбі-Кафе. © Barbie Cafe
Рожевий, ще рожевий, безліч рожевого! Прикрашене пачками, тіарами, блискітками та сотнями фотографій найвідомішої ляльки світу, тематичне кафе у Тайбеї , присвячене ляльці Барбі, – це мрія кожної маленької принцеси, що стала реальністю!
У цьому дівчачому раї навіть музика підібрана відповідна – від «Меркантильної дівчини» Мадонни до «Багатої дівчини» Гвен Стефані, і звичайно, не забули про легендарну «Дівчину Барбі» від Аква.

Кафе «Кава на розі» (The Corner Perk Café) – Південна Кароліна

Чи бачили ви колись фільм «Заплати іншому»? Що ж, карма – це чудова річ. Цей невеличкий камерний заклад cafe у Блаффтоні, штат Південна Кароліна, став відомим завдяки своїм частим проявам доброти. Все почалося з клієнта, який залишив 100 доларів чайових, попросивши використати ці гроші для оплати замовлень інших відвідувачів.
Цей щедрий клієнт не раз повертався і щоразу лишав значні чайові, що зрештою призвело до створення цілого руху добрих самаритян, готових підняти комусь настрій просто так – маленьким і приємним проявом турботи людської душі.

Кафе Шерлока (Sherlock Cafe) – Шанхай

Колекція трубок у кафе Шерлока Холмса.
Колекція трубок у кафе Шерлока Холмса. © 221B Baker Street
Якщо ви фанат Тіма Камбербетча чи Дауні Молодшого чи поціновувач творчого доробку Сера Артура Конона Дойля та нестаріючих пригод його відомого детектива, то вам обов’язково сподобається тематичне кафе у Шанхаї, що буквально переповнене пам’ятними речами Холмса та носить недвозначну назву «Бейкер Стріт 221Б». Це ідеальне місце відчути себе детективом та встановити, хто ж грабіжницьки поцупив останнє печиво з тарілки.

Бар Нутелла (Nutella Bar) – 

Чикаго/Нью-Йорк

Ряди Нутелли.
Нутелли забагато не буває. © Enrico Matteucci ☸
Якщо ви – невиправний ласун і дня не можете прожити без улюбленої Нутелли, то, можливо, ви не раз уявляли себе посеред шоколадної річки з солодкими берегами, як у фільмі «Чарлі та шоколадна фабрика»… Навіть якщо вас не переслідують нав’язливі шоколадні фантазії, вам однозначно сподобається кафе у Чикаго під назвою Eataly, яке втілило мрію кожного любителя Нутелли про заклад, цілком і повністю присвячений цій смачній шоколадній пасті та іншим шоколадним ласощам. А тепер посмакувати шоколадними блюдами можна і в Нью-Йорку!
Тут можна провести цілий день в оточенні поличок з баночками цього італійського еліксиру щастя, смакуючи різноманітні солодощі з використання Нутелли, такі як кекси, печиво та теплі млинці, приготовлені у вашій присутності.

Кафе «Стихійне лихо» (Disaster Café) – Льорет-де-Мар

Хоча внутрішній інстинкт може наказати вам тікати, махаючи руками та галасуючи, у разі землетрусу рекомендується взяти себе в руки, знайти укриття і, якщо ви вечеряєте у цьому своєрідному ресторані на північно-східному березі Іспанії… продовжити вечеряти. Чи хоча б спробувати.
Disaster Café, розташоване у мальовничому містечку Льорет-де-Мар, пропонує гостям екстремальний досвід вечері під час імпровізованого землетрусу у 7,8 балів! Одразу порада: не одягайте свій найкращий гардероб. Численні плями – основний результат стихійного лиха у цьому популярному серед туристів закладі.

Кафе, де готують діти (Kinderkookkafe) – Амстердам

Як можна здогадатися з назви, цей барвистий куточок сонячного парку Вондела в Амстердамі повністю присвячений дітям. Сімейний заклад Kinderkookkafe працює в форматі 3 в 1, поєднуючи, на радість непосидючих дітлахів та їх втомлених батьків, ресторан, кулінарну школу та дитячий клуб. Головними діючими особами, звісно, виступають діти – вони готують, накривають на стіл, подають замовлення, миють посуд – і приносять вам рахунок!
Це надзвичайно зворушливе видовище.
 Ресторан Хаджиме з роботами-офіціантами (Hajime Robot Restaurant) – Бангкок
Штучним інтелектом, здавалося б, сьогодні не здивуєш навіть немовля. Однак власники ресторану у Бангкокі придумали, як здивувати відвідувачів – тут замовлення приймають і приносять справжні роботи у костюмах самураїв!
Зарезервувавши столик у Ресторані Hajime у Бангкоку, ви відчуєте себе героєм «Зіркових війн». А якщо ви думаєте, що вас більше нічим не здивуєш, – попросіть робота станцювати для вас!

 Котяче кафе (Le Café des Chats) – Париж

Допитливий кіт витріщається у об'єктив камери
Допитливий кіт. © INABA Tomoaki
Хоча ці милі пухнасті створіння відомі своїм мінливим настроєм, коти останнім часом переживають бум популярності, що може позмагатися з культом котів у Стародавньому Єгипті! По всьому світу відкриваються котячі кафе, тож Париж, як законодавець моди, вирішив не відставати від котячого тренду, відкривши власний заклад під нехитрою назвою Le Café des Chats.
Тут любителям граційних муркотиків пропонують чай та солодощі у компанії 12 симпатичних котів, підібраних на вулиці та врятованих від вірної загибелі. Багато хто приходить сюди зняти стрес – дійсно, ці милі тваринки вміють створити затишну домашню атмосферу!

Кафе Хеллоу Кітті (Hello Kitty Cafe) – Сеул

Відвідувачі проводять час у Hello Kitty кафе.
Проводити час з Hello Kitty. © Jirka Matousek
Продовжуючи котячу тему… Південна Корея пропонує котоманам іще один тематичний заклад, присвячений самій королеві котів – Hello Kitty!
Усі напої, випічки та цукерки прикрашені відомою на весь світ мордочкою, і якщо під кінець вашої трапези вам не набридне цей популярний японський персонаж, ви можете придбати симпатичні сувеніри собі на згадку чи друзям на подарунок.

Гриль «Серцевий напад» (Heart Attack Grill) – Лас-Вегас

Вхід до Heart Attack Grill
Швидка напоготові біля Heart Attack Grill. © KJGarbutt
Це місце – не просто провокаційна назва, це чистої води божевілля! Принаймні, так може здатися з першого погляду, тим не менше цей заклад надзвичайно популярний, особливо серед тих, хто особливо не цікавиться дієтами. Меню закладу пропонує гігантські бургери з поживною вартістю 8 000 калорій, вегетаріанцям тут подають сигарети, а офіціантки, одягнені у сексуальну білизну медсестр, завзято «карають» відвідувачів, які не впоралися з бургерами, лопаткою по п’ятій точці. Незважаючи на суперечливі враження від Heart Attack Grill, варто віддати належне почуттю гумору його власників – перше, що ви побачите у них на сайті, це інструкція, куди відправляти листи зі скаргами.
Відповідаючи своєму провокаційному гаслу «Поборемо анорексію разом!», цей рай для любителів нездорової їжі у Лас-Вегасі пропонує гостям, що важать більше 150 кг, обід за рахунок закладу!

 Кафе Мумі-троля (Moomin Cafe) – Токіо

М'які іграшки на вітринах Moomin Cafe.
Moomin-mania. © Nisa Yeh
Напевно, всі знайомі з цим симпатичним фінським мультиплікаційним персонажем, тож представляти його немає сенсу. Однак не поспішайте проходити повз – у цього місця є одна цікава деталь, яка стане приємним сюрпризом, якщо ви обідаєте на самоті і не хочете сидіти навпроти пустого стільця.
Це затишне і оптимістичне кафе у центрі Токіо пропонує своє рішення для самотніх гостей. Компанію вам складе великий м’який Мумі-троль, який залюбки вислухає всі ваші скарги та тихцем поділиться своїм добрим настроєм.

Кафе «Тропічний ліс» (Rainforest Cafe) – Лондон

Вивіска ззовні кафе Rainforest.
Ласкаво просимо у Джунглі. © mariosp
Екзотичний заклад під назвою «Тропічний ліс» пропонує гостям саме те, чого можна очікувати з його назви – повноцінний обід у джунглях! Цей ресторан у серці Лондона бездоганно відтворює атмосферу вічнозелених лісів, пропонуючи гостям відпочити серед соковитої рослинності, екзотичних риб та штучних водоспадів, звуків джунглів та аніматронних представників дикої природи!
Особливо популярний цей заклад серед юних дослідників, яких дуже важко всадити за стіл серед такої кількості цікавинок!

 Пересувний фургон Максімус-Мінімус – Сієтл

Максимум Мінімум вантажівка з їжею.
Ліцензія на продаж свині. © Jamiriquai
Сьогодні жителів великих міст не здивуєш фургонами, що виконують роль мобільних закладів швидкого харчування… однак ця гігантська металева свиня, що пересувається центральними вулицями Сієтла, залишає незабутні враження (як від вигляду, так і від меню).
Цілком очікувано, соковита свинина займає основне місце серед блюд, а ексцентричні молоді люди можуть взяти фургон в оренду для приватної вечірки на подвір’ї…

 Сучасний Туалет – Тайвань

Морозиво подається у горщику у Magic Restroom.
Морозиво у горщику. © riNux
За класикою жанру, ми приберегли найкраще на кінець. Що ж, це місце дійсно може здатися найдивнішим концептом у нашому списку – рівно як і найбільш популярним. Ресторани оформлені у стилі вбиральні – це щось надзвичайне. Ажіотаж навколо туалетної тематики поширився з Азії аж до Тайвань, як лісова пожежа, налічуючи 12 закладів та не спиняючись на цьому.
За стільці слугують справжні унітази, шоколадні тістечка мають характерну форму, а всі блюда подаються у крихітних пісуарах у Сучасний Туалет вираз «не гадь там, де їси» набирає цілком нового значення!

Немає коментарів:

Дописати коментар