Кухар, кондитер - важлива професія


Професія “Кухар, кондитер” - складна і водночас цікава, потребує від робітника естетичного смаку, грунтовних знань та практичних вмінь.
Українська кухня з давніх-давен відзначалася різноманітністю страв з високими смаковими і поживними якостями, які безпосередньо готували кухарі.
Кухар – це фахівець з приготування їжі.
Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може із звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який приносить радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.
Розквіт капіталізму у ХІХ столітті привів до розвитку всієї харчової промисловості, невеликі ресторації та кафе прагнули наслідувати нову моду, так зявилася окрема посада - кондитера, що спеціально виготовляє солодощі до кави та чаю.
З часом професійні навики та вміння кондитера удосконалювались і сьогодні кондитер – це професіонал, який виготовляє кондитерські вироби, креми, начинки, помадки, цукерки, рулети , печиво вищого гатунку, тістечка та торти зі складними багатокольоровими візерунками, орнаментами та та в деяких випадках навіть картинами.

Для здобуття професії “Кухар; кондитер” в нашому училищіє дві лабораторії, оснащені сучасним обладнанням , посудом, інвентарем, що дає змогу учням відпрацьовувати професійні навики на високому рівні. На уроках виробничого навчання, під керівництвом майстрів, учні готують смачні, поживні та корисні страви та кондитерські вироби. Особливості та секрети приготування страв, їх асортимент, сучасне обладнання, особливості застосування різної сировини, тобто усі “ази ” даної професії вивчаються на уроках теоретичного навчання. Адже, лише гармонійне поєднання естетичного смаку, досконалих навиків та глибоких знань є ознакою професіоналізму, що забезпечить самореалізацію особистості кухаря у житті, допоможе сягнути вершин професійної майстерності.
т


Немає коментарів:

Дописати коментар