середа, 20 травня 2020 р.

10 найкращих ресторанів світу: молекулярна кухня, Скандинавія та Nikkei

      50 найкращих ресторанів світу за версією конкурсу The World’s 50 Best Restaurants назвали на церемонії у Сінгапурі. 
      Переможців обирає приблизно тисяча експертів: гастрономічні критики, шеф-кухарі, ресторатори та інші.
      У The World’s 50 Best Restaurants кажуть, що шукають ті заклади, які використовують сучасні та креативні способи приготування їжі. 
The Village Україна розповідає про першу десятку найкращих ресторанів світу в 2019 році.

 Mirazur, Франція

ФОРМАТ: сучасна французька кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 160-260 євро
Французький ресторан у місті Ментона, який має три зірки Michelin. Mirazur працює у будівлі 1930-х поруч із морем, горою та садом.




Відео про Mirazur

Більшість фруктів, овочів і трав шеф-кухар і засновник ресторану Мауро Колагреко вирощує самостійно. Бронювати столик треба за кілька місяців.








Заклад вперше став переможцем конкурсу, але неодноразово входив до 50-ки. У 2018 році Mirazur увійшов до трійки найкращих.

 Noma, Данія

ФОРМАТ: нова скандинавська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 200 євро
Ресторан Noma працює у Копенгагені – у приміщенні старого портового складу після переїзду з першої локації. Заклад чотири рази ставав найкращим за версією The World’s 50 Best Restaurants, востаннє – у 2014 році. «Ресторан, який придумав нову скандинавську кухню», – так описують простір експерти конкурсу. 








Філософію Noma визначає концепція «часу та місця» шеф-кухаря Рене Редзепі – використання лише сезонних і локальних продуктів. Меню у ресторані оновлюють тричі на рік, залежно від сезону: «овочевий», «дичина та ліс» «морський» – ті продукти, які характерні для різних місяців у році. 

 Asador Etxebarri, Іспанія

ФОРМАТ: європейська кухня з акцентом на гриль
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 180 євро
Ресторан, де всі страви готують на грилі. Заклад вперше увійшов до трійки найкращих ресторанів світу.





У The World’s 50 Best Restaurants зазначають, що особливість ресторану – у простоті його страв та свіжості продуктів.

 Gaggan, Таїланд

ФОРМАТ: молекулярна індійська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 160 євро
У закладу дві зірки Michelin, він вдруге став найкращим рестораном Азії. Шеф-кухар і засновник Gaggan Гагган Ананд хоче довести, що індійська кухня може бути не менш популярною, ніж французька чи італійська.








Ресторан працює у двоповерховому будинку, у якому раніше розташовувалася ратуша. Кожен гість може бачити як готують страви через прозоре скло.

 Geranium, Данія

ФОРМАТ: сучасна скандинавська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 200 євро
Ресторан у Копенгагені відомий тим, що готує лише зі свіжих натуральних продуктів – без використання консервованої чи ферментованої їжі.








Geranium розташований на восьмому поверсі футбольної арени «Паркет», звідки відкривається краєвид на парки та штучні озера Копенгагена. У закладу три зірки Michelin.

 Central, Перу

ФОРМАТ: перуанська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 160 євро


Ресторан у Лімі став також найкращим рестораном Латинської Америки. Заклад працює у відреставрованому будинку дитинства шеф-кухаря Central – Віргіліо Мартінеса. Меню у ресторані змінюють двічі на рік.
Ресторан спеціалізується на морепродуктах та рибі. Наприклад, там можна спробувати піранью, яку подають у цілій голові рибини.

 Mugaritz, Іспанія

ФОРМАТ: «творча» європейська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 220 євро
Ресторан відкрили 1998 року в селі неподалік баскського міста Сан-Себастьян,  заклад уже встиг отримати дві зірки Michelin.





Як зазначають  у The World’s 50 Best Restaurants, ресторан «не для слабкодухих». Там подають, наприклад, краба на замороженому язиці чи сирому свинячому серці.

 Arpege, Франція

ФОРМАТ: європейська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 150 євро
Ресторан Arpège заснований у 1986 році, зараз спеціалізується на вегетаріанській кухні. Для приготування страв використовують продукти, які вирощують самостійно.





Меню у закладі постійно змінюється, але деякі страви залишаються завжди. Це, зокрема, карпачо з ікрою лангустинів. 

 Disfrutar, Іспанія

ФОРМАТ: середземноморська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 150 євро
Ресторан у Барселоні, який у 2018 році був на 18 сходинці рейтингу. Заклад заснували троє шеф-кухарів, які роблять акцент на незвичній подачі та структурі страв.





Зокрема, у ресторані подають гаспачо у формі сендвіча, хрусткий жовток та рідкий салат. 

 Maido, Перу

ФОРМАТ: японська та перуанська кухня
СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 150 євро
Ресторан вважається найкращим у Лімі, де подають страви японської та перуанської кухні. Торік заклад отримав сьоме місце в рейтингу. 





«Меню Maido – це подорож по перуансько-японській кухні фюжн, з акцентом на морепродукти. Є соковита тріска, маринована в місо з хрусткими горіхами, 50-годинні яловичі реберця і навіть тофу-чизкейк морозиво», – коментують у The World’s 50 Best Restaurants/

Немає коментарів:

Дописати коментар