Чудовий спосіб урізноманітнити закуски на святковому столі – нафарширувати варені яйця. Готувати їх надзвичайно просто і швидко, а рецептів та варіацій начинок надзвичайно багато. Зникає ж страва з тарілок буквально за лічені хвилини.
Перш, ніж фарширувати, потрібно правильно зварити
Спеціально для вас ми підготували 9 найбільш вдалих варіантів фарширування яєць. Що стосується класичного варіанту – яєць, фаршированих смаженою цибулею і морквою, ми його пропускаємо, оскільки він відомий всім, і цей смак вже дещо «приївся».
Тож пропонуємо вам дещо новеньке. Приготувавши яйця за запропонованими рецептами, ви по-новому відкриєте смак цієї страви і, звісно, полюбите її ще більше, адже кожен обов’язково знайде для себе щось улюблене й особливо смачне.
Перш ніж приступити безпосередньо до фарширування, потрібно правильно зварити яйця, щоб їх можна було легко очистити і отримати гарні, не пошкоджені білкові «формочки». Для цього потрібно зварити яйця вкруту, на сильному вогні, не накриваючи кришкою, 8-10 хвилин. Рекомендовано при варінні у воду додати дрібку соди, а після готовності залити їх в холодною водою на хвилин 5 – так вони легше чиститимуться.
1. Яйця, фаршировані печерицями «Мухоморчики»
ІНГРЕДІЄНТИ
- 5 яєць
- 300 г печериць
- 5 помідорів
- 3 цибулини
- 3 ст. ложки олії
- майонез
- зелень, перець, сіль до смаку
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, очистити, зрізати верхівочки, вийняти жовтки.
- Гриби помити, почистити, порізати дрібно шматочками і смажити на вершковому маслі приблизно 10 хвилин.
- Розім’яті жовтки змішати з печерицями. Білки наповнити фаршем, зверху на кожну половинку яйця покласти половинку помідора розрізом вниз.
- Сірником або зубочисткою поставити майонезом на помідорах крапочки, щоб вийшли мухомори. Подавати яйця на тарілці з зеленню.
2. Яйця, фаршировані твердим сиром з часником
ІНГРЕДІЄНТИ
- 8 яєць
- 100 г твердого сиру
- 3 ст. ложки майонезу
- 3 зубки часнику
- пучок петрушки, перець, сіль – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Розтерти жовтки, петрушку дрібно порізати, а сир натерти на дрібній тертці.
- З’єднати ці інгредієнти, заправити майонезом.
- Поперчити і посолити начинку. Нафарширувати яйця.
3. Яйця, фаршировані оселедцем
ІНГРЕДІЄНТИ
- 10 яєць
- 100 г філе оселедця
- 1 цибулина
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. ложки майонезу
- петрушка
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
- Жовтки вийняти, подрібнити. Філе оселедця і цибулю дрібно порізати і з’єднати з жовтками. Додати майонез і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішати.
- Яйця нафарширувати, прикрасити гілочками петрушки.
4. Яйця, фаршировані крабовими паличками
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, розім’яти виделкою.
- Крабові палички натерти на дрібній тертці, з’єднати з жовтками, майонезом.
- Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою, за бажанням – червоною ікрою.
5. Яйця, фаршировані шпротами і сиром
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
- Жовтки вийняти і розім’яти виделкою.
- Зі шпротів (якщо це консерви) злити рідину, видалити хвостики, розім’яти виделкою. Сир натерти на середній тертці, змішати з жовтками і шпротами. Кріп дрібно порізати, додати до фаршу. Посолити, поперчити.
- Якщо фарш вийшов надто сухий, можна додати трішки олії, яку злили. Нафарширувати сумішшю яйця.
6. Яйця, фаршировані шинкою, сиром та зеленою цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ
- 6 яєць
- 100 г шинки
- 2 ст. ложки тертого твердого сиру
- 1 ст. ложка майонезу
- пучок зеленої цибулі
- сіль, перець – за смаком
- петрушка – для прикраси
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати половинками. Жовтки вийняти, додати до них майонез, сіль, перець і розтерти виделкою.
- Шинку і зелену цибулю дрібно порізати, змішати з жовтками і сиром.
- Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою.
7. Яйця, фаршировані зеленим горошком і кальмарами
ІНГРЕДІЄНТИ
- 5 яєць
- 100 г кальмарів
- 70 г зеленого консервованого горошку
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки майонезу
- півпучка кропу і петрушки
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
- Кальмари відварити, дрібно порізати.
- Цибулю і зелень також дрібно порізати. Додати майонез, сіль, перець, все змішати.
- Нафарширувати сумішшю яйця.
8. Яйця, фаршировані рисом, кукурудзою і креветками
ІНГРЕДІЄНТИ
- 5 яєць
- 100 г консервованої кукурудзи
- 150 г чищених креветок
- 50 г відвареного рису
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки майонезу
- півпучка петрушки
- сіль, перець – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Креветки, цибулю і петрушку дрібно порізати.
- Все, разом з відвареним рисом, перемішати.
- Увага: жовтки до цього рецепту не додаються. Суміш посолити, поперчити, додати майонез, вимішати.
- Нафарширувати яйця.
9. Яйця, фаршировані печінкою
ПРИГОТУВАННЯ
- Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
- Печінку помити, порізати шматочками, підсмажити на олії.
- Цибулю дрібно порізати і просмажити з печінкою. Готову печінку пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері, змішати з розім’ятими виделкою жовтками. Додати гірчицю і майонез.
- Нафарширувати яйця.
Наче б то все просто, а смак у закусок виходить просто дивовижний. Більше того, яйця є корисними в будь-якому вигляді, як незамінне джерело білків. Тож підбирайте до них улюблену начинку, прикрашайте, як того бажає ваша фантазія, готуйте на щодень та на свято і нехай вам завжди смакує!
Немає коментарів:
Дописати коментар