понеділок, 4 травня 2020 р.

Ті ж самі яйця, тільки фаршировані: 9 варіантів начинок

Чудовий спосіб урізноманітнити закуски на святковому столі – нафарширувати варені яйця. Готувати їх надзвичайно просто і швидко, а рецептів та варіацій начинок надзвичайно багато. Зникає ж страва з тарілок буквально за лічені хвилини.


Перш, ніж фарширувати, потрібно правильно зварити

Спеціально для вас ми підготували 9 найбільш вдалих варіантів фарширування яєць. Що стосується класичного варіанту – яєць, фаршированих смаженою цибулею і морквою, ми його пропускаємо, оскільки він відомий всім, і цей смак вже дещо «приївся».
Тож пропонуємо вам дещо новеньке. Приготувавши яйця за запропонованими рецептами, ви по-новому відкриєте смак цієї страви і, звісно, полюбите її ще більше, адже кожен обов’язково знайде для себе щось улюблене й особливо смачне.
Перш ніж приступити безпосередньо до фарширування, потрібно правильно зварити яйця, щоб їх можна було легко очистити і отримати гарні, не пошкоджені білкові «формочки». Для цього потрібно зварити яйця вкруту, на сильному вогні, не накриваючи кришкою, 8-10 хвилин. Рекомендовано при варінні у воду додати дрібку соди, а після готовності залити їх в холодною водою на хвилин 5 – так вони легше чиститимуться.
Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

 1. Яйця, фаршировані печерицями «Мухоморчики»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 5 яєць
  • 300 г печериць
  • 5 помідорів
  • 3 цибулини
  • 3 ст. ложки олії
  • майонез
  • зелень, перець, сіль до смаку

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, очистити, зрізати верхівочки, вийняти жовтки.
  • Гриби помити, почистити, порізати дрібно шматочками і смажити на вершковому маслі приблизно 10 хвилин.
  • Розім’яті жовтки змішати з печерицями. Білки наповнити фаршем, зверху на кожну половинку яйця покласти половинку помідора розрізом вниз.
  • Сірником або зубочисткою поставити майонезом на помідорах крапочки, щоб вийшли мухомори. Подавати яйця на тарілці з зеленню.


фаршировані яйця

2. Яйця, фаршировані твердим сиром з часником

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 8 яєць
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. ложки майонезу
  • 3 зубки часнику
  • пучок петрушки, перець, сіль – за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Розтерти жовтки, петрушку дрібно порізати, а сир натерти на дрібній тертці.
  • З’єднати ці інгредієнти, заправити майонезом.
  • Поперчити і посолити начинку. Нафарширувати яйця.


Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

          3. Яйця, фаршировані оселедцем

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 10 яєць
  • 100 г філе оселедця
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. ложки майонезу
  • петрушка

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
  • Жовтки вийняти, подрібнити. Філе оселедця і цибулю дрібно порізати і з’єднати з жовтками. Додати майонез і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішати.
  • Яйця нафарширувати, прикрасити гілочками петрушки.


фаршировані яйця

4. Яйця, фаршировані крабовими паличками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 10 яєць
  • 10 крабових паличок
  • 3 ст. ложки майонезу
  • петрушка

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, розім’яти виделкою.
  • Крабові палички натерти на дрібній тертці, з’єднати з жовтками, майонезом.
  • Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою, за бажанням – червоною ікрою.


Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

5. Яйця, фаршировані шпротами і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 10 яєць
  • 150 г шпротів
  • 100 г твердого сиру
  • кріп, сіль, перець – за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
  • Жовтки вийняти і розім’яти виделкою.
  • Зі шпротів (якщо це консерви) злити рідину, видалити хвостики, розім’яти виделкою. Сир натерти на середній тертці, змішати з жовтками і шпротами. Кріп дрібно порізати, додати до фаршу. Посолити, поперчити.
  • Якщо фарш вийшов надто сухий, можна додати трішки олії, яку злили. Нафарширувати сумішшю яйця.


фаршировані яйця

6. Яйця, фаршировані шинкою, сиром та зеленою цибулею

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 6 яєць
  • 100 г шинки
  • 2 ст. ложки тертого твердого сиру
  • 1 ст. ложка майонезу
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль, перець – за смаком
  • петрушка – для прикраси

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати половинками. Жовтки вийняти, додати до них майонез, сіль, перець і розтерти виделкою.
  • Шинку і зелену цибулю дрібно порізати, змішати з жовтками і сиром.
  • Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою.


Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

7. Яйця, фаршировані зеленим горошком і кальмарами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 5 яєць
  • 100 г кальмарів
  • 70 г зеленого консервованого горошку
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки майонезу
  • півпучка кропу і петрушки

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
  • Кальмари відварити, дрібно порізати.
  • Цибулю і зелень також дрібно порізати. Додати майонез, сіль, перець, все змішати.
  • Нафарширувати сумішшю яйця.


Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

8. Яйця, фаршировані рисом, кукурудзою і креветками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 5 яєць
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • 150 г чищених креветок
  • 50 г відвареного рису
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки майонезу
  • півпучка петрушки
  • сіль, перець – за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Креветки, цибулю і петрушку дрібно порізати.
  • Все, разом з відвареним рисом, перемішати.
  • Увага: жовтки до цього рецепту не додаються. Суміш посолити, поперчити, додати майонез, вимішати.
  • Нафарширувати яйця.


фаршировані яйця

9. Яйця, фаршировані печінкою

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 7 яєць
  • 300 г яловичої або курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 1/3 ч. ложки гірчиці
  • зелень

ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл.
  • Печінку помити, порізати шматочками, підсмажити на олії.
  • Цибулю дрібно порізати і просмажити з печінкою. Готову печінку пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері, змішати з розім’ятими виделкою жовтками. Додати гірчицю і майонез.
  • Нафарширувати яйця.


Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок
Наче б то все просто, а смак у закусок виходить просто дивовижний. Більше того, яйця є корисними в будь-якому вигляді, як незамінне джерело білків. Тож підбирайте до них улюблену начинку, прикрашайте, як того бажає ваша фантазія, готуйте на щодень та на свято і нехай вам завжди смакує!

Немає коментарів:

Дописати коментар