вівторок, 26 травня 2020 р.

Корисно і смачно!!!

Листя салату - джерело вітамінів

Салат - це однорічна рослина, яка вважається скороспілою. Тому серед усіх овочів салат найчастіше з'являється на нашому столі першим і вже в цю пору ми можемо поласувати салатом із листя салату, адже його вживання збагатить організм багатьма поживними речовинами.
Листя салату містить значну кількість вітамінів та мікроелементів. Він багатий на фолієву кислоту, йод, калій, кальцій, залізо, магній, фосфор та ін. Кожна з цих речовин, так чи інакше, сприяє повноцінній діяльності організму. Салат також є дієтичним продуктом, який рекомендується для вживання дітям та діабетикам.
Регулярне вживання салату дозволить постійно поповнювати запаси різноманітних поживних речовин та просто урізноманітнить наш продуктовий стіл.
Існує більше ста видів салатів: листові і кочанні, різних форм і забарвлень - від ніжно-зелених до темно-бордових. Найпоширеніші в кулінарії салати - це айсберг, рукола, ромен, корн, крес-салат, латук, радіччіо і деякі інші.
В цілому нічого складного в приготуванні салатів із салатними листям немає, однак кілька нюансів все-таки потрібно враховувати. По-перше, листя салату потрібно мити не гарячою водою, інакше воно втратить форму (чим холоднішою буде вода, тим більш хрустким і міцним стане листя). По-друге, про запас такі салати не готують, тому що листя дуже швидко в'яне: приготувавши, його потрібно відразу подавати до столу. Ось і все - в іншому повна свобода: різні сорти салату можна сміливо змішувати між собою, всі вони прекрасно поєднуються один з одним і з усіма іншими овачами, м’ясом, птицею, рибою. 
Чудово підкреслить смак салату жменя горіхів, шматочки сиру або часточки апельсина. Салати з листя салату можна подавати без заправки - у свіжому вигляді, злегка приправивши сіллю і перцем, або полити їх оливковою олією, йогуртом або сметаною. І смакуйте з користю!

Немає коментарів:

Дописати коментар