Ресторан,в якому пропонують страви молекулярної кухні, нагадує лабораторію, де експериментують зі звичними рецептами, смаковими відтінками продуктів і шукають нові способи подачі страв. Завдання молекулярної кухні— не нагодувати до відвала, а здивувати. Звичайно, більшість страву домашніх умовах не повторити.
Але найбільш прості, без використання складних пристроїв і спеціальних добавок, можна приготувати на власній кухні.
Яйце–помадка
Ставимо каструлю з водою і яйцем в духовку, розігріту рівно до 64 градусів. Через 2 години отримуємо більш ніжний і м’який по текстурі смак, злегка незвичний, схожий на несолодку помадку.
Буряковий рол з м’яким сиром
Вам будуть потрібні:
2 буряків
1 саше агар–агару
250 г пряного м’якого вершкового сиру
Приготування:
Буряковий сік і м’якоть буряка збиваємо в блендері. Проціджуємо і додаємо 1 саше агар–агару. Добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Злегка загустілий буряковий сік розливаємо тонким шаром на піднос з харчовою плівкою.
Після того як желе лист охолоне, наносимо на нього товстим шаром прянийм’який вершковий сир і скачуємо в рол.
Розрізаємо одержаний рол гострим ножем.
Апельсинові спагетті
Вам будуть потрібні:
400 мл апельсинового соку
25 мл густого апельсинового сиропу
75 мл цукрового сиропу
25 г желюючої речовини
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо, не допускаючи кипіння.
Отриману рідину набираємо в шприц.
За його допомогою заповнюємо рідиною гнучку силіконову трубочку необхідної довжини.
Можна взяти звичайні аптечні трубочки для крапельниць. Наповнену трубочку на 3 хвилини опускаємо в холодну воду.
Потім з’єднуємо шприц і трубочку, за допомогою шприца видавлюємо спагетті.
Шоколадний мус
Вам будуть потрібні:
225 г гіркого шоколаду хорошої якості
200 мл води
Приготування:
Ламаємо на шматочки шоколад і висипаємо в каструлю з водою.
Гріємо на помірному вогні, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
У велику миску наливаємо холодної води і насипаємо колотий лід. Рідкий шоколад переливаємо в невелику миску і ставимо її в миску з льодом і водою.
Збиваємо міксером до стану збитих вершків.
Морквяне масло
Вам будуть потрібні:
6 середніх за розміром морквин
500 г вершкового масла
Приготування:
Вичавлюємо сік з моркви. Розтоплюємо 500 г вершкового олії в сотейнику. Заливаємо гаряче масло і морквяний сік в блендер і змішуємо на високій швидкості до однорідного стану. Доводимо суміш до кипіння в сотейнику на повільному вогні. Проціджуємо від пінки. Переливаємо у форму і ставимо в миску з льодом. Прибираємо в холодильник. Як тільки морквяне масло затвердіє, перекладаємо його на тарілку. Можна використовувати в якості бутербродного масла, а можна злегка розтопити і використовувати як соус.
Немає коментарів:
Дописати коментар