понеділок, 27 квітня 2020 р.

5 СТРАВ МОЛЕКУЛЯРНОЇ КУХНІ, ЯКІ МОЖНА ПРИГОТУВАТИ ВДОМА

 Ресторан,в якому пропонують страви молекулярної кухнінагадує лабораторіюде експериментують зі звичними рецептамисмаковими відтінками продуктів і шукають нові способи подачі стравЗавдання молекулярної кухні— не нагодувати до відвалаа здивуватиЗвичайнобільшість страву домашніх умовах не повторити
Але найбільш простібез використання складних пристроїв і спеціальних добавокможна приготувати на власній кухні.

Яйцепомадка
Ставимо каструлю з водою і яйцем в духовкурозігріту рівно до 64 градусівЧерез 2 години отримуємо більш ніжний і м’який по текстурі смакзлегка незвичний, схожий на несолодку помадку.
Буряковий рол з м’яким сиром
Вам будуть потрібні:
2 буряків
1 саше агарагару
250 г пряного м’якого вершкового сиру
Приготування:
Буряковий сік і м’якоть буряка збиваємо в блендеріПроціджуємо і додаємо 1 саше агарагаруДобре розмішуємо і доводимо до кипінняЗлегка загустілий буряковий сік розливаємо тонким шаром на піднос з харчовою плівкою
Після того як желе лист охолоне,  наносимо на нього товстим шаром прянийм’який вершковий сир і скачуємо в рол
Розрізаємо одержаний рол гострим ножем.
Апельсинові спагетті
Вам будуть потрібні:
400 мл апельсинового соку
25 мл густого апельсинового сиропу
75 мл цукрового сиропу
25 г желюючої речовини
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти і нагріваємоне допускаючи кипіння.
 Отриману рідину набираємо в шприц.
 За його допомогою заповнюємо рідиною гнучку силіконову трубочку необхідної довжини
Можна взяти звичайні аптечні трубочки для крапельницьНаповнену трубочку на 3 хвилини опускаємо в холодну воду.
Потім з’єднуємо шприц і трубочку, за допомогою шприца видавлюємо спагетті.
Шоколадний мус
Вам будуть потрібні:
225 г гіркого шоколаду хорошої якості
200 мл води
Приготування:
Ламаємо на шматочки шоколад і висипаємо в каструлю з водою.
 Гріємо на помірному вогніпомішуючидо повного розчинення шоколаду.
У велику миску наливаємо холодної води і насипаємо колотий лідРідкий шоколад переливаємо в невелику миску і ставимо її в миску з льодом і водою.
 Збиваємо міксером до стану збитих вершків.
Морквяне масло
Вам будуть потрібні:
6 середніх за розміром морквин
500 г вершкового масла
Приготування:
Вичавлюємо сік з моркви. Розтоплюємо 500 г вершкового олії в сотейнику. Заливаємо гаряче масло і морквяний сік в блендер і змішуємо на високій швидкості до однорідного стану. Доводимо суміш до кипіння в сотейнику на повільному вогні. Проціджуємо від пінки. Переливаємо у форму і ставимо в миску з льодом. Прибираємо в холодильник. Як тільки морквяне масло затвердіє, перекладаємо його на тарілку. Можна використовувати в якості бутербродного масла, а можна злегка розтопити і використовувати як соус.

Немає коментарів:

Дописати коментар